2010/12/05

Tomten finns inte, del 5.

Ni kanske tycker det är konstigt att Per lyckas utföra diverse aktiviteter, trots rygg-skenan som han så vackert bär. Anledningen till Pers otroligt rörlighet är de starka smärtstillande tabletterna han tar.

På polisstationen så bekräftas Pers galenskap i och med att han fortsätter tjata om att han är utvald för att rädda mänskligheten. Polisen har gång på gång försökt förklara för honom att det egentligen är den 5 december och inte den 4, men Per vägrar lyssna. Han är övertygad om att det är så.

- "Tycker du inte att jag har suttit här nere länge nog?"
Louise tittar upp för att möta Klaes frågande blick.

- "Jag vet hur illa det är för dig att sitta här, Klaes, men det är vårt enda alternativ just nu. Att berätta för barnen skulle förstöra mer än vad det skulle hjälpa. Dessutom skulle dom bara bli rädda om dom fick veta vem du egentligen är."


- "Ja, jag vet det, men jag ska lista ut en lösning."
Klaes hade suttit fastspänd nere i källaren i nästan ett år. I princip sen förra julen. Dagen han kom hit, så var han väldigt sjuk, och Louise satte honom i källaren enbart för att barnen eller Per inte skulle upptäcka vem han egentligen är. Kanske en dålig idé då människorov räknas till ett tyngre brott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar